Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση πολιτών στο Διαδίκτυο

Με ένα άρθρο πρόκειται να υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού για παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλη την επικράτεια.

Στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο "Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών" επί του οποίου μόλις ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση, διαβάζουμε την εξής διάταξη:

Στο άρθρο 94, παρ. 2 του Ν. 3852/ 2010, προστίθεται περίπτωση 40, ως εξής:
«Η παροχή υπηρεσίας δωρεάν ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο μέσω του Δικτύου Σύζευξις ΙΙ ή άλλου παρόχου»
Πρόκειται για προσθήκη στο άρθρο 94 του "Καλλικράτη" που προβλέπει τις "Πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων", οι οποίες προστίθενται στο άρθρο 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, στο κεφάλαιο "Ποιότητα Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων". Αυτή λοιπόν θα είναι η 40η νέα αρμοδιότητα που αναλαμβάνουν οι Δήμοι.

Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου δεν αφήνει καμία αμφιβολία:

"Με την προτεινόμενη διάταξη οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν την αρμοδιότητα να παρέχουν σε όλους τους πολίτες υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, με τη χρήση των ασύρματων ευρυζωνικών υποδομών του Δικτύου Σύζευξις ΙΙ ή άλλου παρόχου, σε πολυσύχναστους δημόσιους εξωτερικούς χώρους (Public Hotspots)" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...