Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

TEE: Ημερίδα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την διαφάνεια


Εκτός από την ημερίδα που διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη για την Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, την ίδια εβδομάδα υπάρχει άλλη μία συγγενούς θεματος ημερίδα που στοχεύει όμως περισσότερο στα πολιτικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Την Παρασκευή,  27 Φεβρουαρίου 2009, το Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας διοργανώνει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ημερίδα με θέμα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ρόλο της στη διαφάνεια και τη δημοκρατία. (Πληροφορίες εδώ)

Σε αντίθεση με την διοργάνωση του Συνηγόρου του Πολίτη (που εστιάζει περισσότερο στο νομικό ζήτημα της πρόσβασης στα έγγραφα, για το οποίο φυσικά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και πολλές γκρίζες περιοχές) όπου οι ομιλητές προέρχονται όλοι από κρατικούς φορείς, στην διοργάνωση του ΤΕΕ εκπροσωπούνται και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και από τον χώρο της πολιτικής και των κομμάτων.

Πάντως και οι δύο ημερίδες είναι εξαιρετικής σημασίας κι έρχονται σε μία εποχή όπου όλοι μιλούν για διαφάνεια, χωρίς όμως να γνωρίζουν την νομική δεσμευτικότητα κι επομένως την πρακτική δυνατότητα αξιοποίησης των δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες, αλλά και των υποχρεώσεων των δημόσιων φορέων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...