Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2008

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την ΕΕΤΤ να καλέσει bloggers στην ακρόαση για το θέμα euroelections.gr

Με σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποιεί ότι έχει ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να καλέσει ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στα ιστολόγια να καλύψουν την ακρόαση που θα γίνει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 στην Αίθουσα Ακροάσεων της ΕΕΤΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώπιον της ΕΕΤΤ θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους το ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Εσωτερικών για το ζήτημα της χρήσης του Ονόματος Χώρου euroelections.gr

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Κινήματος:

Το ΠΑΣΟΚ, στις αρχές του Ιουνίου 2008, υπέβαλε αίτημα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τους κανόνες εκχώρησης  ονομάτων διαδικτύου με κατάληξη .gr. Αφορμή στάθηκε η απόρριψη εκ μέρους της ΕΕΤΤ αιτήσεως του ΠΑΣΟΚ για χρήση του ονόματος διαδικτύου  www.euroelections.gr.

Μετά από δύο επιστολές του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν υφίσταται νομική απαγόρευση εκχώρησης του εν λόγω ονόματος διαδικτύου, τον Οκτώβριο του 2008 άσκησε παρέμβαση ο υπουργός Εσωτερικών, ζητώντας να μην εκχωρηθεί το εν λόγω όνομα διαδικτύου  στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΕΕΤΤ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό σε ακρόαση, που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου 2008, ώρα 12.00, στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής, στην Λ.Κηφισίας 60, Μαρούσι.

 

Το ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα αίτημα στην ΕΕΤΤ για την διεξαγωγή της ακρόασης με πλήρη δημοσιότητα. Στο σχετικό έγγραφο προς την ΕΕΤΤ, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους επικεφαλής της Αρχής «να απευθύνουν εγκαίρως δημόσια πρόσκληση, μέσω της ιστοσελίδας της Αρχής, www.eett.gr, στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε συμμετοχικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ώστε να προσέλθουν, να παρακολουθήσουν και να αναμεταδώσουν ζωντανά την ακρόαση».

Η πρόταση είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕΤΤ και εισηγείται μια σύγχρονη εφαρμογή της αρχής της διαφάνειας στην κρατική δράση. Η δημοσιότητα της διαδικασίας και η άμεση κάλυψή της από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα επιβάλλεται από την ίδια τη φύση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, δεδομένου μάλιστα ότι το διακύβευμα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι η αναζήτηση των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε ονόματα διαδικτύου που μπορούν να εκχωρηθούν σε πρόσωπα πέραν του Δημοσίου.


_______


Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν η ΕΕΤΤ θα ανταποκριθεί σε αυτή την αίτηση και αν  θα καλέσει τους bloggers σε αυτή την διαδικασία, για την οποία από πουθενά δεν προβλέπεται ότι είναι μυστική ή απορρητη.


Θα μπορούσε λ.χ. να γίνει live tweetering ή και αναμετάδοση με video.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...