Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Παράταση δίνει ο ΟΠΙ για την "διαβούλευση"

"Κατόπιν πολλών σχετικών αιτημάτων δίδεται τελευταία παράταση συμμετοχής στη διαβούλευση ως και την 15.06.08"

Το αίτημα που διατυπώθηκε εκ μέρους ορισμένων bloggers δεν ήταν βέβαια η "παράταση", αλλά, ουσιαστικά η επαναδιατύπωση των ερωτημάτων της "διαβούλευσης". 

Στις 26.5.2008 εστάλη μάλιστα στον ΟΠΙ και σχετικό αίτημα καθώς και  πρόταση για συνάντηση με bloggers

Μέχρι σήμερα ο ΟΠΙ δεν έχει απαντήσει στα παραπάνω. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος, οι κρατικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απαντούν αιτιολογημένα ενώ κατά το άρθρο 4 του Κώδικα Διοικητικής Δικαδικασίας οι υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιώνονται εντός 50 ημερών. Αυτές οι διατάξεις, σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη, εφαρμοζονται ακόμα και στα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι ο ΟΠΙ.

Συνεπώς, ο ΟΠΙ έχει ακόμα 35 ημέρες να απαντήσει, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα τηρήσει αυτήν την υποχρέωση, αφού μετέθεσε την ημερομηνία διαβούλευσης έως τις 15.6.2008.

Γιατί άραγε μετατέθηκε αυτή η ημερομηνία και ποιοι ζήτησαν αυτή τη μετάθεση; Ποιοι δεν πρόλαβαν να στείλουν τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση και γιατί ο ΟΠΙ δεν εξετάζει την αναδιατύπωση των ερωτημάτων;

Ερωτήματα αναπάντητα που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν και τον Συνήγορο του Πολίτη, αν χρειαστεί να κατατεθεί αναφορά ενώπιον του για τις ενέργειες και παραλείψεις του ΟΠΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...