Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2008

Καμπάνια bloggers για το dvd: τα αντίθετα banners



Όπως αποδεικνύουν αυτά τα logo που έφτιαξαν και ανέβασαν ορισμένοι bloggers, τίποτε δεν είναι αυτονόητο και, από μία άποψη, ο διάλογος που γίνεται είναι και χρήσιμος και γόνιμος.

Αρκετοί αντιδρούν στο αίτημα για τη μη προβολή του περίφημου video και για κατίσχυση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας, ως προς το ωμό περιεχόμενό του.

Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί σε αυτές τις ενστάσεις, αντιρρήσεις και απορρίψεις βρίσκονται κωδικοποιημένες εδώ (και είναι απόλυτα προσωπικές απόψεις, χωρίς βεβαίως να εκπροσωπούν τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στην καμπάνια).

Η ύπαρξη και έντονη υποστήριξη των θέσεων της άλλης πλευράς, ενδυναμώνει την ανάγκη συνέχισης της καμπάνιας "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD" και της διάχυσης του μηνύματος στην κοινωνία.

Η διαδικασία αποστολής των κειμένων των bloggers για το σχετικό e-book βρίσκεται σε εξέλιξη (μέχρι το Σάββατο, γιατί μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε στη σελιδοποίησή του), ενώ η προβολή του μηνύματος από εφημερίδες, αλλά και η παρέμβαση του κ. Κωστή Παπαϊωάννου, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δείχνουν ότι η καμπάνια όχι μόνο έχει λόγο ύπαρξης, αλλά και συνέχισης. Ειδικά τώρα, που πλησιάζουμε στο "άνοιγμα" των δικογραφιών, ως προς τα διάδικα μέρη, οπότε ορισμένοι θα συνεχίσουν να ζητούν πιο έντονα την προβολή του video από τα μέσα ενημέρωσης, παραδοσιακά και μη.

Όταν συγκεντρωθεί το σύνολο των κειμένων για το e-book και πριν γίνει η σελιδοποίησή του, θα αποσταλεί ένα αρχείο που θα περιέχει όλα τα κείμενα σε όλους όσοι συμμετέχουν. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα, αν κάποις δεν θέλει να συνυπάρξει το κείμενό του με αυτά των υπόλοιπων, να το δηλώσει και να αφαιρεθεί από το e-book.


Νομίζω ότι σε λίγο κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει το θέμα, όσο "αυτονόητο" κι αν φαίνεται το ερώτημα προβολή/μη προβολή. Είμαι ο τελευταίος που θα έθετα οιονεί εκβιαστικά διλήμματα σε ένα τέτοιο ζήτημα, για το οποίο η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Σκέφτομαι, όμως, ποσο δίκιο έχει ο manifesto, σε μερικές περιπτώσεις, κι ας μην συμφωνώ απόλυτα με την θεμελίωση της άποψής του.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εχεις δίκαιο ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο εν τοιαύτη περιπτώσει. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνδιαλλέγεται ο καθείς με τον καθένα!
Το ζήτημα έχει εκφύγει κάπως... και ο ιστοχώρος είναι μπαξές που έχει από όλα...
Αλλο όμως ο ιστοχώρος άλλο ο νόμος.

brexians είπε...

exakolou8w na min 8elw na dw to dvd

na ise kala
Demetrios

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...