Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

Δεν θέλουμε να δούμε το dvd στις οθόνες μας!

Ήρθε η ώρα η κοινωνία, αλλά και οι πολίτες μεμονωμένα, να αντιδράσουμε απέναντι στην πιο βρομερή υπόθεση ανθρωποφαγίας που μας ταλαιπωρεί εδώ και εβδομάδες. Το μήνυμα είναι:

Δεν θέλουμε να δούμε να δούμε το dvd στις οθόνες μας!

Ούτε από "συμβατικά", ούτε από "εναλλακτικά" μέσα ενημέρωσης!

Δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαφάνεια, ούτε τη δημοκρατία, ούτε κανένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να μεταδοθεί τηλεοπτικά ή διαδικτυακά το προϊόν παραβίασης ενός ανθρώπινου δικαιώματος. Ο ιδιωτικός βίος αποτελεί απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και είναι απολύτως ίσης σημασίας και βαρύτητας με το δικαίωμα στην ζωή, την απαγόρευση των βασανιστηρίων, την προσωπική ασφάλεια, την ελευθερία της σκέψης - έκφρασης - θρησκευτικής συνείδησης, την αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρίς διακρίσεις.


Δεν αναγνωρίζω, ως πολιτης, σε κανέναν "εντολοδόχο" της ενημέρωσης του κοινού, το δικαίωμα να με "πληροφορήσει" με μετάδοση του περιεχομένου του dvd. Πρόσβαση στη δικογραφία θα αποκτήσουν μόνο τα ενδιαφερόμενα διάδικα μέρη και, συνεπώς, κάθε τυχόν διαρροή είναι απολύτως παράνομη και συνιστά αυτοτελή προσβολή ανθρώπινου δικαιώματος.

Οι "εντολοδόχοι" ας αναζητήσουν το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, το πόρισμα για τους Πακιστανούς, το πόρισμα για τα ομόλογα, για τα οποία προβάλλεται ένα "απόρρητο", το οποίο πάντως μπορεί να καταρρεύσει αν επιδιωχθεί η δικαστική προσβοή του. Που είναι οι "εντολοδόχοι" σε αυτές τις υποθέσεις;

Το ίδιο το περιεχόμενο του επίμαχου dvd, δεν μπορεί να αφορά κανέναν, εκτός από τις αρμόδιες αρχές.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί, οι ποινικές διώξεις, οι δημοσιογραφικές αναλύσεις και οι εικασίες για την διαπλοκή πολιτικών με εκδότες αποτελούν κεφάλαια που τροφοδοτούν τον δημόσιο διάλογο, χωρίς να είναι απαραίτητο να δούμε το ωμό περιεχόμενο του εν λόγω video.

Τέλος, όσο η διαφάνεια και η ενημέρωση της κοινής γνώμης θα προέρχεται από επιλεκτικές, και επομένως παράνομες, "διαρροές", χωρίς την εισαγωγή ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την πρόσβαση του κοινού στην πληροφόρηση και την λειτουργία ενός ανεξάρτητου φορέα που θα διασφαλίζει την πρακτική εφαρμογή των αρχών αυτών-όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη- άλλο τόσο, εν ονόματι μιας αδηφάγου κοινής γνώμης, θα γινόμαστε μάρτυρες σε μιντιακές "καταδίκες" πολιτών σε κοινωνικό θάνατο.

Είμαστε πράγματι αυτή η "κοινή γνώμη";

Φτάνει πια!

Ας γυρίσουμε την πλάτη στην κτηνωδία.

Ας μην "νομιμοποιήσουμε", με την περιέργεια μας, όσους παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα.



36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο ἔχεις. Ἔχει παραγίνει αὐτὴ ἡ ἱστορία. Τὸ μόνο θετικὸ ποὺ ἐλπίζω νὰ βγεῖ ἀπὸ αὐτὴ τὴν ὑπόθεση εἶναι νὰ τιμωρηθοῦν αὐτοὶ οἱ «δημοσιογράφοι», νὰ χάσουν ἴσως τὴν ἄδειά τους. Δὲν ξέρω ἂν γίνεται βέβαια...

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Φτανει πια,εχουμε γινει οι ματακηδες της ζωης των αλλων και δεν βλεπουμε τον κιτρινισμο που κυκλοφορει γυρω μας.

Loucretia είπε...

Μπραβο Βασιλη! Πολλα πολλα respects!
Το ιδιο πρεπει να ισχυσει και για τις εφημεριδες που δημοσιευουν αντιστοιχες φωτογραφιες και για τις εκπομπες αυτων των τυπων, μποϋκοταζ σε ολη αυτη τη βρωμια!

- είπε...

Έτσι. Απόλυτο δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα να το δούμε και αφού σχηματίσουμε ιδία άποψη , μετά να τους γυρίσουμε την πλάτη. Θέλω να ξέρω τι είναι αυτό που απαξιώνω...

J95 είπε...

"Ο ιδιωτικός βίος αποτελεί απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου και είναι απολύτως ίσης σημασίας και βαρύτητας με το δικαίωμα στην ζωή, την απαγόρευση των βασανιστηρίων, την προσωπική ασφάλεια, την ελευθερία της σκέψης - έκφρασης - θρησκευτικής συνείδησης, την αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρίς διακρίσεις."

Which is why είναι πάρα πολύ κακή ιδέα να πηδάς υφιστάμενές σου, ιδιαίτερα αν είσαι ανώτατος κρατικός λειτουργός και ο διορισμός τους εξαρτάται από την υπογραφή σου.

am είπε...

Ιδιωτική ζωή έχουμε όλοι εμείς οι "άνώνυμοι" . Για αυτούς που μας κυβερνάνε και πέρνουν ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ πρέπει να είναι όλα στη φόρα και να αποτελούν παράδειγμα γιά όλους τους υπόλοιπους........

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου,δεν νομίζω κανένας να θέλει να δεί τι κανει ο Ζαχόπουλος αλλα τι λέει...Γιατί αν πραγματικά λέει για ρουφιανίες και κουμπαριλίκα,τότε προσβάλει αυτό που θεωρητικά υπηρετεί...ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Rodia είπε...

Η φαντασια του κοσμακη οργιαζει για αυτα που (υποθετει οτι) λεει ο Ζαχο και οχι για αυτα που κανει. Οποτε, νομιζω οτι ειναι δικαιωμα του πολιτη να γνωριζει τι λεγεται στο ντιβιντι, δεδομενου οτι τα λεγομενα αυτα εχουν οδηγησει τη κυβερνηση, τον τυπο και ολοκληρη τη χωρα στη παρανοια των ημερων.
..εκτος αν το ντιβιντι και ολοκληρη η ιστορια ειναι προπετασμα καπνου για αλλα, μυστικα και υποπτα, πραγματα..
(αυτο ομως θα το κρινει ο πολιτης αφου ενημερωθει ακουγοντας)

-->> με δυο λογια, θελω την απομαγνητοφωνηση του ντιβιντι!

e-Lawyer είπε...

@tis_arpaxtis: Δεν χρειάζεται να μυρίσω την αποσύνθεση για να καταλάβω ότι βρίσκομαι σε νεκροταφείο.

@j95: είναι κακή ιδέα να πηδάς υφιστάμενες, αλλά είναι πολύ χειρότερη να αποφασίζουν τα media για το ποιος έχει δίκιο, καταδικάζοντας δικαίους και αδίκους σε ισόβια διαπόμπευση.

@am: ιδιωτικό βίο και σεξουαλική ζωή έχουμε όλοι, ανεξάρτητα από τα αξιώματα και το μισθό μας. Το "παράδειγμα" για το πως και με ποιους πρέπει να κάνουμε σεξ δεν θα μας το δώσουν οι κρατικοί λειτουργοί.

@camelias
@rodia:
δεν με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα από όσα λέει κάποιος, όταν κάνει έρωτα, όποιος κι αν είναι αυτός. Έχει δικαίωμα να πει οτιδήποτε του έρθει στο μυαλό εκείνη την ώρα, αφού έτσι του επιβάλλει μία σωματική του λειτουργία.

Αλλιώς να βάλουμε κάμερες και στις τουαλέτες, μήπως οι υπουργοί σκουπίζονται με χαρτί που προμηθεύτηκαν με παράνομες διαδικασίες.

Και για να τελειώνουμε: αν υπάρχουν υπερεξουσίες του γενικού γραμματέα, δεν χρειάζεται το dvd, αλλά μια απλή ανάγνωση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Αν υπάρχουν παράνομες αποφάσεις, δεν χρειάζεται να δούμε πως κάνει έρωτα αυτός που τις πήρε, αλλά να ελέγξουμε τις διαδικασίες, τις προκηρύξεις, τις συμφωνίες, τα ποσά και τις υπογραφές. Όχι τα προφυλακτικά.

Με το να ανεβάσουμε το dvd στο youtube ή το μεταδώσουμε στην τηλεόραση, δεν δίνουμε απαντήσεις, αλλά συμμετέχουμε στην ωμοφαγία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως.
Και πιστεύω πως η "γαργαλιστική" φτήνεια μας μετατρέπει σε θεατές αρένας. Έτσι ώστε να μην εστιάζουμε στα πραγματικά εγκλήματα των εμπλεκομένων.

J95 είπε...

Χάνεις την ουσία, νομίζω: αν πήγε με υφιστάμενη, αυτό το πράγμα δεν είναι "προσωπικές στιγμές" για τον ίδιο λόγο που δε θα ήταν προσωπικές στιγμές αν βίαζε ένα αγοράκι. Αντιθέτως είναι ένδειξη ότι οι πολιτικοί μας ταγοί ενισχύουν έμπρακτα τις νοοτροπίες και τα φαινόμενα που συναντά σχεδόν κάθε νέα κοπέλα όταν κάνει αίτηση για μία δουλειά.

Μια κοινωνία που είναι ανατολίτικη πάνω στο δικαίωμα του Χ ισχυρού να αντιμετωπίζει τις κατώτερές του σαν χαρέμι του, δε μπορεί να γίνεται ευρωπαϊκή πάνω στο δικαίωμά του να μην ξεμπροστιάζεται.

Rodia είπε...

"Έχει δικαίωμα να πει οτιδήποτε του έρθει στο μυαλό εκείνη την ώρα.." φυσικα εχει δικαιωμα, αν αυτο ειναι "δικαιωμα". Και οι κατασκοποι αυτο το δικαιωμα εκμεταλλευοντουσαν. ;-) χαχαχα

Αρα, και'γω εχω δικαιωμα να μαθω επειδη με αφορα το περιεχομενο της ομιλιας. Αν δεν με αφορουσε, γιατι εγινε ολο αυτο το τρελο πανηγυρι; Γιατι η κυβερνηση κανει σαν τρελη να ΜΗ μαθευτει;

..και.. συμφωνω με το J95 οσον αφορα την εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο..
(το οτι εχουμε τριτοκοσμικη εξουσια -δημοσια διοικηση- πρεπει να το εμπεδωσουμε, μηπως τελικα καταφερουμε να βγουμε απο το τελμα)

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία δεν είναι να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τι έκανε ποιός.
Αν είχε βιάσει κάποιο αγοράκι (το οποίο, παρεπιπτόντως, είναι μάλλον συναισθηματικά εκβιαστικό παράδειγμα)ΔΕΝ θα ήθελα να το παρακολουθήσω.
Αυτό δεν σημαίνει πως θα ήθελα να μείνει κρυφό: αντιθέτως. Να ανακοινωθεί το γεγονός δημόσια, να κριθεί, να καταδικαστεί ανάλογα με την σοβαρότητα του εγκλήματος. Όχι, όμως, να κάτσω να το παρακολουθώ στην οθόνη μου. Έτσι το μόνο που κάνω είναι να μετέχω, από περιέργεια, στην αθλιότητα.
Αν αναφέρονται πολιτικά ή ποινικώς κολάσιμα θέματα στο βίντεο θέλω να το ξέρω. Ο μόνος τρόπος να το μάθω είναι να τους δω να κάνουν σεξ;

e-Lawyer είπε...

@j95: η άρση του προσωπικού απορρήτου ισχύει ενώπιον των αρχών για να ερευνήσουν αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. Όχι ενώπιον του youtube. Και άλλο αδίκημα ο βιασμός ανηλίκου, άλλο η εκμετάλλευση της θέσης του προϊσταμένου ΑΝ υπάρχει. Ο νόμος δεν λέει ότι δικαιούμαστε να κυκλοφορούμε με κρυφές κάμερες δια παν ενδεχόμενο. Δηλαδή αν είχε βιάσει ένα αγοράκι, θα ήθελες να παιχτεί αυτό το βίντεο στην τηλεόραση; Να μπορείς να το κατεβάζεις από το youtube; Να διαβάσεις τους διαλόγους; Γιατί; Και αυτό είναι ΟΥΣΙΑ, δεν είναι "διαδικασία".

@rodia: Δεν διαφωνώ γενικά για το θέμα της εκμετάλλευσης. Ανησυχώ όταν θεωρούμε μερικά πράγματα αυτονόητα, όπως η "φτωχή κοπέλα που ενέδωσε για τη σύμβαση". Αν ο Ζαχόπουλος την είχε βιντεοσκοπήσει σε περίπτωση που εκείνη είχε ξεκινήσει το φλερτ, στο γραφείο του, θα θέλαμε να δούμε αυτο το βίντεο; Θα ήταν ο "κακός γενικός που βιντεοσκοπεί τις υπαλλήλους του". Γι' αυτό είναι επικίνδυνη η "κοινή γνώμη" αν αναχθεί σε μόνο κριτή: αποφαίνεται με συναισθηματικά στερεότυπα και χωρίς βέβαια να ερευνά ή να ακούει εκατέρωθεν. Σε αυτόν τον λαϊκισμό ποντάρουν για να μας πείσουν ότι πρέπει να δούμε το dvd. Και χρειάζονται μια αναγωγή στην κοινή γνώμη για να θεμελιώσουν δικαιοπολιτικά το "δικαιολογημένο ενδιαφέρον" του κοινού για το περιεχόμενο.

Ε, λοιπόν, όχι, δεν θέλουμε να το δούμε, ούτε να διαβάσουμε τους διαλόγους που λέει κάποιος όταν είναι σε στύση/όταν είναι μεθυσμένος/όταν είναι υπό την επίδραση ναρκωτικών κλπ και τον βιντεοσκοπούν εν αγνοία του, γιατί αυτά που λέει -εξ ορισμού- δεν μπορούν να είναι ακριβή.

Βιασμός είναι να κρίνεται κάποιος δημόσια από όσα είπε ενω βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση και ενώ αγνοούσε ότι καταγράφεται.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Έλεος με τη θεωρητικοποίηση της κακοήθειας και τις προσπάθειες συντήρησης του βόθρου.

Kαι, τουλάχιστον, ατυχέστατος ο παραλληλισμός του βιασμού ανήλικου με τις εκούσιες σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων - με όποιο κίνητρο από την πλευρά του καθενός.

Αλλά ακόμα κι αν επρόκειτο για παρόμοια περίπτωση, πάλι δεν θα χρειαζόταν να "απολαύσουμε" τη σκηνή της συνεύρεσης του βιαστή με το ανήλικο. Έτσι δεν είναι j95;

Αυτό συλλαμβάνω ως ουσία αυτού του ποστ, που χτυπάει φλέβα, του πρώτου εύστοχου και ουσιώδους που συναντώ, εγώ τουλάχιστον, μετά την μακρά απουσία του neTpen. (neTpen, κακώς απουσιάζεις).

Eκτός από τα "παραδοσιακά" media, ρίξτε και μια ματιά στα μπλογκς-βόθρους που κάνουν το ίδιο. Και καμαρώστε όχι αυτούς που τα έχουν - έτσι κι αλλιώς η κακοήθεια είναι εγγενής -, αλλά τους λοιπούς μπλόγκερς που, ενώ (δήθεν) αντιλαμβάνονται τη χυδαιότητα και (δήθεν) την καταδικάζουν, συντηρούν αυτά τα μπλογκς με ενθαρρυντικά σχόλια.

Από αυτούς τους υποκριτές δημοσιοσχετίστες ποιος θα μας σώσει;

erva_cidreira είπε...

j95: Χάνεις την ουσία, νομίζω: αν πήγε με υφιστάμενη, αυτό το πράγμα δεν είναι "προσωπικές στιγμές" για τον ίδιο λόγο που δε θα ήταν προσωπικές στιγμές αν βίαζε ένα αγοράκι.

Να υποθέσω ότι σ' αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το φύλο και όχι η ηλικία;
Τι επιλεκτική ευαισθησία!

e-Lawyer είπε...

Ακριβώς! Δεν έφτανε για τις ανάγκες της υπόθεσής του να αναφερθεί στο βιασμό ενός ανηλίκου. Έπρεπε να υπογραμμίσει ότι ο ανήλικος θα ήταν αγοράκι, για να εκδηλώσει την επιπρόσθετη κοινωνική απαξία που υποτίθεται ότι έχει ένας βιασμός ανηλίκου από άτομο του ίδιου φύλου.

Ο βιασμός ανηλίκου είναι πάντα βιασμός ανηλίκου, αγαπητέ J95. Τα ομοφοβικά σύνδρομα καθενός δεν αποτελούν πρόσθετο επιχείρημα που θα δικαιολογούσε να δούμε προϊόντα παραβίασης της ιδιωτικότητας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ανώνυμος είπε...

J95:είναι πολύ άσχημο "να πηδάς υφιστάμενές σου" και αισχρό και κτηνώδες να βιάζεις ένα ανήλικο παιδάκι. Δεν θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν συμφωνείς???
Καιρός να πάψουμε να εφευρίσκουμε σαν κοινωνία δικαιολογίες για να αιτιολογήσουμε πρώτα στους εαυτούς μας την ζωώδη αυτή συνήθεια να επεμβαίνουμε στην ιδιωτική ζωή των άλλων. Είναι και αυτό βιασμός.
Ας κινητοποιηθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες και ας ζητήσουμε προσβαση σε όσα επιμελώς μας κρύβουν κυβέρνηση και τύπος, και όχι το τι κάνει ο ζαχόπουλος και κάθε ζαχόπουλος στο κρεβάτι του.
Αρτος και θεάματα? αυτό μας ικανοποιεί? και για τον άρτο το συζητάμε με τα ποσοστά της φτώχειας..

Ανώνυμος είπε...

Ελισάβετ

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω κάθε ενημερωμένος πολίτης για να έχει άποψη στα δρώμενα,πολιτικά και μή πρέπει να βλέπει και να ακούει και να ξέρει να διαχωρίζει....το σάπιο απο την γνώση για την επικαιρότητα...Δεν πρέπει να γυρνάμε το κεφάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λές όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων,ατομικά,στην ιδιωτική τους ζωή,πίσω από την "ασφάλεια" των τοίχων του σπιτιού τους,μετατρέπονται σε ηδονοβλεψίες.Όπως έγινε με το "Πρώτο θέμα" που την ημέρα που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, διπλασίασε τις ήδη υψηλότατες πωλήσεις του.Δυστυχώς το ίδιο θα γίνει και με το ανέβασμα του DVD.Οι κοινωνίες έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους,κάθε αίσθηση μέτρου έχει χαθεί και η συντριπτική πλειοψηφία συμμετέχει σε αυτό τον κατήφορο.Είτε ως πομπός είτε ως δέκτης.

Rodia είπε...

Στο "γιατι η κυβερνηση εκανε (και συνεχιζει να κανει) τοσο τζερτζελο" δεν απαντησες. Δεν ενδιαφερεσαι να μαθεις;
Εμενα δεν με απασχολει και πολυ το ιδιο το dvd, ενδιαφερομαι γιατι εφερε τον κατακλυσμο. Αυτο, το αποτελεσμα δλδ, ειναι που με βαζει σε σκεψεις...
..και.. συγγνωμη που επιμενω, αλλα νομιζω οτι δεν με εννοησες καλα..
:-)

cosman είπε...

Είμαι υπέρ σε ό,τι καταστρέφει το οικοδόμημά τους. Κι αν η προβολή τέτοιων DVD τους κάνει να φαγώνονται μέχρι εσχάτων και προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις μη ελεγχόμενες, τότε ναι, θέλω να προβάλλεται. Το αν ο μέσος άνθρωπος λειτουργεί ηδονοβλεπτικά, είναι κάτι γνωστό. Το να τα σκουπίζουμε όμως κάτω από το χαλάκι του δήθεν πολιτισμού το θεωρώ πολύ υποκριτικό. Αν ένα DVD είναι ικανό να προκαλέσει έστω και λίγες ρωγμές στον "ωραίο" τους κόσμο, είναι καλοδεχούμενο.

e-Lawyer είπε...

@rodia, εννοείται ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά που παρακολουθούμε. Ποια είναι τα συμφέροντα που οδηγεί σε αυτούς τους κυβερνητικούς χειρισμούς που προκαλούν απορία. Το έχω γράψει και στο κύριο post, συμφωνούμε. Να τηρηθούν όμως οι ισορροπίες στην διάχυση της πληροφορίας, για να μην πιαστούμε τελικά στη φάκα των κανιβάλων.

@cosman θέτεις το κριτήριο ο σκοπός αγιάζει το μέσο. Η ευρύτητα αυτού του ρητού φτάνει μέχρι το έγκλημα. Σε αυτό το έγκλημα εγώ δεν θα γίνω συνένοχος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κακή ιδέα να πηδάς υφιστάμενες, αλλά είναι πολύ χειρότερη να αποφασίζουν τα media για το ποιος έχει δίκιο, καταδικάζοντας δικαίους και αδίκους σε ισόβια διαπόμπευση. Και είναι τρισχειρότερη ιδέα ότι αυτοί που ΞΕΚΙΝΟΥΝ την αλυσίδα των εκβιασμών όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν, αλλά ούτε καν θα κατηγορηθούν ποτέ γι' αυτό. Στην Αμερική θα του είχαν πάρει τα σώβρακα του κυρίου Μαμάω-και-διορίζω-αν-θέλω. Δεν με αφορά η ηθική ούτε της κυρίας ούτε του κυρίου, αλλά θέλετε να με πείσετε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εκβιασμός εκ μέρους του κυρίου; Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε και παραϋπήρξε, και μάλιστα συμπυκνώνει αυτό που συμβαίνει ευρύτερα στην κοινωνία. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος να μάθουμε τι ΛΕΓΕΤΑΙ σε αυτό το DVD.

Αθήναιος είπε...

@Ναυσικαα: Βρίσκεται σε εξέλιξη ανακριτική διαδικασία. Οι εντεταλμένοι ερευνούν τί ειπώθηκε και τί έγινε. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται.

Αθήναιος είπε...

Και συγγνώμη που καταχρώμαι του χώρου αλλά το βρήκα εξαιρετικά σημαντικό σημείο του ποστ αυτό:

"Οι "εντολοδόχοι" ας αναζητήσουν το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, το πόρισμα για τους Πακιστανούς, το πόρισμα για τα ομόλογα, για τα οποία προβάλλεται ένα "απόρρητο", το οποίο πάντως μπορεί να καταρρεύσει αν επιδιωχθεί η δικαστική προσβοή του. Που είναι οι "εντολοδόχοι" σε αυτές τις υποθέσεις;"

Ε μα, ναι!

cosman είπε...

@e-lawyer : Η αυτοάμυνα σε ένα κατ'εξακολούθηση επιχειρούμενο έγκλημα εμπεριέχει τη χρήση των απαραίτητων μέσων. Εδώ δεν πρόκειται καν για αυτοάμυνα. Απλά το δηλητήριό τους ανακυκλώνεται μεταξύ των ίδιων. Νομίζεις ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τους διδάξουμε πολιτισμό όντως όμηροί τους ? Λες η ευγένειά μας να τους αγγίξει και να μαλακώσει τις καρδιές τους ? Ή ο Ζαχόπουλος δεν είναι ακέραιο μέρος της διαφθοράς τους αλλά ένα αθώο θύμα με πρόβλημα διαταραγμένου μεταβολισμού ?

e-Lawyer είπε...

@cosman: η τηλεόραση, οι εφημερίδες, το youtube και τα blogs απευθύνονται ανάμεσα σε άλλους και σε εμένα. Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεσή μου στην ανθρωποφαγία: δεν συμμετέχω.

Έτσι είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου και δεν νομιμοποιώ με σιωπηρή αποδοχή την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Όπως ακριβώς δεν θα ανεχτώ ένα βασανισμό και μια θανατική ποινή στη χώρα μου. Εσύ μπορείς να διαφοροποιήσεις την στάση σου και δεν θα σε εμποδίσω. Σκέψου, όμως, πριν το κάνεις, τι εξυπηρετείς.

J95 είπε...

"Δηλαδή αν είχε βιάσει ένα αγοράκι, θα ήθελες να παιχτεί αυτό το βίντεο στην τηλεόραση; Να μπορείς να το κατεβάζεις από το youtube; Να διαβάσεις τους διαλόγους; Γιατί; Και αυτό είναι ΟΥΣΙΑ, δεν είναι "διαδικασία"."

Έχεις δίκιο, λάθος παράδειγμα γιατί το αγοράκι θα ήταν 100% αθώο, ενώ η Τσέκου απ' ό,τι είδα δεν της έβαλαν και κανένα πιστόλι στον κρόταφο.

Ο λόγος που θέλω να δω το DVD είναι ακριβώς ότι βλέποντάς το διασύρω και καννιβαλίζω αυτά τα άτομα, που τα λεφτά των φόρων μου τα έκαναν τσοντοκαταστάσεις γ' διαλογής.

Εξάλλου οι νεοδημοκράτες δεν πιστεύουν στα προσωπικά δεδομένα και λοιπές δυτικόφερτες μόδες, όπως μας εξήγησαν πολύ πρόσφατα.

e-Lawyer είπε...

Επομένως αντιμετωπίζεις το θέμα ως μια ευκαιριακή αφορμή για "νομιμοποιημένη" διαπόμπευση ενός νεοδημοκράτη. Τιμωρούμε την ν.δ. δηλαδή με την ίδια της την περιφρόνηση για τα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να σκεφτόμαστε βέβαια ότι έτσι δημιουργούνται "προηγούμενα" που μπορούν να στραφούν εναντίον μας. Ατομικά.

Το γεγονός ότι η γυναίκα που επίσης συμμετέχει σε αυτό το dvd, δεν επιθυμει να μεταδοθεί η εικόνα της - και το πέτυχε και με προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο πρωτοδικών- πως το ερμηνεύεις; Γιατι αν μεταδοθεί δεν θα θιγεί μόνο ο ένας από τους δύο. Συναλλαγή με την κυβέρνηση, θα μου πεις. Πάλι θεωρίες συνωμοσίας.

Επίσης, από ποια δημόσια θέση και πάνω ανέχεσαι την προβολή παράνομα μαγνητοσκοπημένων ερωτικών πράξεων; Εδώ έχουμε γενικό γραμματέα με "υπερεξουσίες". Το ΣτΕ είχε πει ότι για τον Δήμαρχο Αλμυρου Βόλου,δεν ήταν επιτρεπτο. Τον τμηματάρχη Α΄ αν τον βιντεοσκοπήσουν με την κοπέλα που κρατάει το κυλικείο επειδή της έταξε να επέμβει για μονιμοποίηση, το δεχόμαστε; Τον οδοκαθαριστή που δεν μαζεύει όλα τα σκουπίδια, αλλά έχει σχέση με την διευθύντρια της υπηρεσίας καθαρισμού και την βιντεοσκοπεί για να μην απολυθεί, το δεχόμαστε;

Εγώ δεν θέλω να το δω γιατί η προβολή του είναι αντίθετη στο αξιακό μου σύστημα. Εσύ ομολογείς ότι θέλεις τον κανιβαλισμό για να εκδικηθείς για την κακή διακυβέρνηση. Η διάκριση των απόψεων είναι ξεκάθαρη, αλλά εμείς θα επιμείνουμε για να πείσουμε ότι πρέπει να επικρατήσει η αξιακή λογική και όχι η ευκαιριακή αποδόμηση - που δεν θα έχει και αποτελέσματα αφού το εμπλεκόμενο πρόσωπο έχει ήδη απομακρυνθεί.

Ανώνυμος είπε...

"Ο λόγος που θέλω να δω το DVD είναι ακριβώς ότι βλέποντάς το διασύρω και καννιβαλίζω αυτά τα άτομα"

Θα υποψιαστώ πως δε μπορείς να αντιληφθείς αυτό -> "Σκέψου, όμως, πριν το κάνεις, τι εξυπηρετείς."


Θα έλεγα πως ψάχνει καθένας μια δικαιολογία για να δεί κάτι, που όπως ο/η ίδιος/α λες, είναι "τσοντοκαταστάσεις γ' διαλογής".

Μπορείς βέβαια να εξακολουθείς να πιστεύεις/λες πως βλέποντας τα στιγμαιότυπα εκδικείσαι με κάποιο τρόπο ή αμαυρώνεις την εικόνα των ατόμων και τα ίδια τα άτομα. Αλλά τότε μιλάμε για εκδίκηση και οχι για δικαιοσύνη.
Θα ακολουθήσεις το τυφλό τσούρμο στην κατανάλωση-κατασπάραξη του σκανδάλου που κατά καιρούς του σερβίρουν;
Περισσότερο αναρωτιέμαι τι "τρέχει" παράλληλα αυτή τη περίοδο ώστε να ασχολούνται τα μέσα με αυτό το θέμα. Μη δούμε "σκάνδαλο", αμέσως να κοιτάξουμε όλοι απο την κλειδαρότρυπα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
e-Lawyer είπε...

Η προηγούμενη ανάρτηση διαγράφηκε επειδή ο σχολιαστής ανέφερε ότι "άκουσε" κάτι σχετικό με αυτά που περιλαμβάνονται στο dvd και ανέφερε ότι έχει την "υπόνοια" ότι ειναι ακριβές. Τέλος λέει ότι πρέπει να δούμε το dvd για να δούμε μέχρι που φτάνουν οι "βρωμιές" της ν.δ.
Επειδή με τα "άκουσα από κάπου" και με τις "υπόνοιες" δεν ενημερώνεις, αλλά παραπληροφορείς, διέγραψα το σχόλιο.

Αρκετά πια με την γενίκευση του κουτσομπολιού. Ο λόγος κάθε πολίτη,αν δεν είναι τεκμηριωμένος, απλώς δεν πρέπει να εκφέρεται δημόσια.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κι' εγώ θέλω να δω το DVD.
θέλω όμως να το δει ο Ειδαγγελέας καινα πει στον Ελληνικό Λαό:
1. Ποιός το γύρισε,
2. Ποιός το πείραξε,
3. Ποιόν εκβιάζει με αυτό που
έκοψε,
4. Ποιόν καλύπτει με αυτά που
απόκρυψε,
5. Ποιούς νόμους παραβίαζε και
ποιών τα δικαιώματα έθιγε
αυτός που καλύπτεται με την
απόκρυψη των κομμένων σκηνών
και στιχομυθιών.
Διαφορετικά πρόκειται για υποκρισία αν όχι και για συνειδητή προσπάθεια κουκουλώματος της βρώμικης υπόθεσης. Ο Λαός θέλει και πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθει, αλλά εξουσία του προσφέρει τσόντες, με αποτέλασμα να περιμένει κάποιον 'ξεκουκουλωτάκη, να του 'αποκαλύψει' την αλήθεια, ή ακόμα και τον "εθνικό Μάκη, να πατήσει το κουμπί".
"Θέλει τόλμη και αρετή η Ελευθερία..."

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...