Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2006

Γερμανικό debate για την ανωνυμία στο Internet

Κατόπιν αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων σε τραίνα, ανοίγει στη Γερμανία περίοδος περίσκεψης για τη ανωνυμία στο Ίντερνετ. O υπουργός δικαιοσύνης του κρατιδίου Schleswig-Holstein προειδοποίησε σχετικά μια εταιρία που παρέχει υπηρεσίες ανώνυμης πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Μία μορφή προώθησης της προστασίας δεδομένων έχει μετατραπεί σε "μία πρόσκληση για εγκληματίες... διακινητές παιδικής πορονογραφίας ή τρομοκράτες." Ο υπουργός είπε ότι "κρατική χρηματοδότηση για ένα σχέδιο που επιτρέπει στους τρομοκράτες και εγκληματίες κάθε είδους να κρύβονται δεν μπορεί να δικαιολογηθεί".
Η τάση αντι-ανωνυμίας απασχόλησε μία συνάντηση της Φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ με τις μελλοντικές Προεδρείες της Γερμανίας, της Προτογαλίας, της Σλοβενίας και της Γαλίας με τον Επίτροπο Φρατίνι και το υπουργείο εσωτερικών του Η.Β. Οι συμμετέχοντες είπαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα αποκαταστήσουν το διαδίκτυο από ένα περιβάλλον φιλόξενο σε τρομοκράτες και αυτούς που προσπαθούν να φανατίσουν τους…

Δημιουργία προφίλ επιβατών πτήσεων στην ΕΕ

Οι υπουργοί της ΕΕ επιθυμούν οι αερομεταφορείς να παρέχουν εκτεταμένες λίστες επιβατών για όλες τις πτήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων αερογραμμών. Αυτες θα ελέγχονται κατά το check in, αντί για το βιομετρικό διαβατήριο (σκανάρισμα ίριδας ή δακτυλικού αποτυπώματος).

Η υποχρέωση διαβίβασης εκτεταμένων δεδομένων επιβατών είναι ήδη ένα προαπαιτούμενο των πτήσεων για τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, αλλά η αποτελεσματικότητά του έχει ελεγχθεί μέχρι στιγμής μόνο στη Βρετανία σε μικρή κλίμακα. Αρχικά, οι αερομεταφορείς οφείλουν να δώσουν on-line προσωπικά δεδομένα των επιβατών κατά το κλείσιμο των θέσεων και συμπληρωματικά, κατά το check-in.

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει να ελέγχονται ονόματα σε συνάρτιση με λίστες υπόπτων για τρομοκρατικά κτυπήματα και καταζητούμενους εγκληματίες, όπως και στην ανάπτυξη ενος "profiling system", το οποίο όμως χρειάζεται μεγαλύτερη περισυλλογή. Ο Επίτροπος Frattini είπε χτες ότι τέτοιες δημιουργίες προ…