Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2006

Απόφαση ΕΕΤΤ για υποχρεώσεις ΟΤΕ προς άλλες εταιρίες

Την πρώτη κανονιστική Απόφασή της αναφορικά με τη ρύθμιση των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, μετά την ψήφιση του Νόμου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, έλαβε, στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Πρόκειται για την υιοθέτηση του Σχεδίου Μέτρων για την αγορά παροχής Αδεσμοποίητης Πρόσβασης σε Μεταλλικούς Βρόχους και Υποβρόχους (αγορά 11) το οποίο είχε εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ κατέχει Σημαντική Ισχύ στην εν λόγω αγορά και του επιβάλλονται μια σειρά από κανονιστικές υποχρεώσεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι ακόλουθες:
· Υποχρέωση Πρόσβασης και χρήσης συγκεκριμένων ευκολιών δικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο (όπως παροχή πλήρους και μεριζόμενης πρόσβασης στους τοπικούς βρόχους και υποβρόχους, καθώς και πρόσβαση σε σχετικές ευκολίες, όπως η συνεγκατάσταση)
· Υποχρέωση Διαφάνειας, που εξειδικεύεται κυρίως στη Δημοσίευση Προσφοράς Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης
· Υποχρέωση μη διακριτικής μεταχείρισης προς όφελος του λια…

Δηλώσεις Ευρωβουλευτών για την απόφαση ΔΕΚ για τα προσωπικά δεδομένα επιβατών

"Οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων εντός και εκτός των ΗΠΑ τίθενται σε δίλημμα", λέει ο Graham Watson, βρετανός Ευρωβουλευτής και ηγέτης του ευρωπαϊκού κόμματος ALDE (φιλελεύθεροι και δημοκράτες). "Είτε παραβιάζουν το ευρωπαϊκό δίκαιο και δίνουν στις ΗΠΑ ό,τι θέλουν, είτε ρισκάρουν ώστε οι ΗΠΑ να πουν ότι δεν δεχόμαστε να έρχονται εδώ τα αεροπλάνα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λέει ναι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δίκιο ότι η συμφωνία διαβίβασης δεδομένων είναι παράνομη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία, στην οποία θα ληφθούν καταλλήλως υπόψη οι ανησυχίες μας για την ιδιωτικότητα. Οι λαοί ανησυχούν σοβαρά για τις κατευθύνσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση Bush σε αυτά τα θέματα".

Η Sophie in't Veld, ολλανδή Ευρωβουλευτής και αντίθετη στις διαβιβάσεις δεδομένων επιβατών προσέθεσε ότι η πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της διατλαντικής συμφωνίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ολοκληρώθηκε το Μάρτιο αυτού του έτους αλλά η έκθεση…

Αντιδράσεις υπευθύνων για την απόφαση ΔΕΚ για τα προσωπικά δεδομένα επιβατών

Οι αρμόδιοι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ είναι βέβαιοι ότι θα βρεθεί κάποια λύση για να συνεχιστεί η διαβίβαση δεδομένων.

Ο Stewart Baker, ένας βοηθός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ λέει: "Είμαι πεποισμένος ότι θα βρεθεί λύση για να συνεχιστούν οι ροές δεδομένων και οι αεροπορικές πτήσεις."

Στην Ουάσινγκτον, ο Jarrod Agen, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου λέει ότι το ζήτημα δεν ήταν η ιδιωτικότητα, γιατί το Υπουργείο μπορεί να πάρει τις ίδιες πληροφορίες από τους επιβάτες ζητώντας αυτές από τους ίδιους κατά την αναχώρηση, αλλά η ασφάλεια ήταν ενισχυμένη έχοντας αυτές εκ των προτέρων. Τώρα, λέει, "τα αεροπλάνα θα συνεχίσουν να πετούν και τα δεδομένα θα εξακολουθήσουν να ανταλλάσσονται", προσθέτονας "δεν θα υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου της προστασίας δεδομένων ή συνέπειες στους επιβάτες ή στις αερομεταφορές."

http://the-data-protection-news.blogspot.com/2006/05/us-department-of-homeland-security-on.html

Δήλωση P.Hustinx για την απόφαση ΔΕΚ για τα PNR

O Eυρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (ΕΕΠΔ) γνωστοποιεί τις αρχικές του σκέψεις για τη σημερινή απόφαση του ΔΕΚ στις δύο υποθέσεις δεδομένων PNR σχετικά με τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων επιβατών πτήσεων προς ΗΠΑ. Ο Επόπτης άσκησε για πρώτη φορά σε αυτές τις υποθέσεις, τις αρμοδιότητές του να παρέμβει ενώπιον του ΔΕΚ προς υποστήριξη του Κοινοβουλίου.

Το Δικαστήριο σήμερα αποφάσισε να ακυρώσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής επί των οποίων θεμελιωνόταν η πρόσβαση των αρχών ΗΠΑ στα δεδομένα PNR των Ευρωπαϊκών αερογραμμών, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία αυτών των αποφάσεων. Κρίνοντας ότι επιλέχθηκε εσφαλμένη νομική βάση, αφού η επεξεργασία αφορά τη δημόσια ασφάλεια και δράστηριότητες του ποινικού δικαίου, το ΔΕΚ αναφέρει ότι δεν είναι αποφασιστικό το γεγονός ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν αρχικά για εμπορικούς σκοπούς (την αερομεταφορά των επιβατών).
Ο Peter Hustinx, ΕΕΠΔ, αναφέρει: "Η απόφαση φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα παραθυράκι στην προστασία των ευρωπαίων…

Άκυρη η Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων επιβατών πτήσεων!

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και μία νίκη για τον κόσμο της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εξέδωσε την απόφασή του στην περίφημη υπόθεση για την πρόσβαση των αρχών ΗΠΑ στα αρχεία με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών αεροπορικών πτήσεων που προέρχονται από την ΕΕ.Η υπόθεση έχει παρουσιαστεί εκτενώς από το e-lawyer καθώς είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία στο Λουξεμβούργο και να μεταφέρουμε το κλίμα και την ατμόσφαιρα της δίκης.Σήμερα το Δικαστήροιο εξέδωσε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία ήταν παράνομη, με όρους κοινοτικού δικαίου, η συμφωνία που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα με τις ΗΠΑ.Είναι πολύ σημαντικό ότι τα αντανακλαστικά ορισμένων κοινοτικών οργάνων παραμένουν ενεργά και υπενθυμίζουν ότι και υπάρχει Κράτος Δικαίου στην ΕΕ, καθώς υπάρχουν οι κατάλληλη ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν υπολογίζουν το πολιτικό ή άλλο κόστος.Μεταφράζω από το Δελτίο Τύπου του Δικαστηρίου και επιφυλάσσομαι για περισσότερα σχόλια αργότερα:&quo…

Το logo του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων

Πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα εμβλήματα των κοινοτικών οργάνων. Ξεκινώντας από τον κύκλο, παραδοσιακή σημειολογία του "ιδιωτικού βίου", εξελίσσεται σε ένα δυναμικό σύμβολο που απηχεί τον εξελικτικό χαρακτήρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Στην Ετήσια Έκθεση του Επόπτη αναφέρεται ότι ο κύκλος παραπέμπει επίσης στην έννοια του αποθηκευτικού μέσου πληροφοριών, π.χ. ενός δίσκου δεδομένων.
Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε και το κίτρινο, σαν μια αναφορά στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναφορά αυτή συνεχίζεται με τη "εκρηκτική" μετακίνηση ορισμένων bits από τον δίσκο προς τον εξωτερικό κενό χώρο (δυναμικός χαρακτήρας της πληροφορίας). Τα bits καθ΄οδόν μετατρέπονται σε αστέρια, ενώ ευδιάκριτο είναι και ένα ανθρωπάκι-αστέρι στη βάση το logo. Το "άτομο" κυριαρχεί ως σύμβολο σε όλα σχεδόν τα logos των ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (όπως και στης ελληνικής). Οι Αρχές αναφέρουν συχνά ότι αυτό που προστατεύουν δεν είναι τα δεδομένα…

Παράταση 1ος έτους για κάμερες ζητησε το Υπουργείο

Την Τετάρτη έληξε η προθεσμία για τις κάμερες που είχε δώσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και γι' αυτό το Υπουργείο επανήλθε ζητώντας παράταση της λειτουργίας για ένα έτος "ακόμη". Εν τω μεταξύ, το ΣτΕ ενώπιον του οποίου εκκρεμεί το θέμα και η υποθεση θα συζητηθεί το Δεκέμβρη (δηλ. ζήσε Μάη μου για την απόφαση) έχει δώσει προσωρινή διαταγή να μην απομακρυνθούν οι κάμερες- αλλά και να μην λειτουργούν...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=709683&lngDtrID=244

Η Αρχή έχει εκδώσει 3 αποφάσεις για το θέμα. Μία πριν τους Ολυμπιακούς και 2 μετά. Κάθε μια πιο αυστηρήαπό την άλλη. Τώρα βέβαια πρέπει να σεβαστεί την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ (σύμφωνα με το Σ. η Διοίκηση οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης). Κανονικά όμως θα έπρεπε να απαγορεύσει απόλυτα τη λειτουργεία καμερών σε πάρκα κλπ και να επιβάλει και πρόστιμα.

Στο Ευρωδικαστήριο η Οδηγία διατήρησης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Στις 19 Μαϊου η Ιρλανδική Κυβέρνηση αποφάσισε να προσβάλει την Οδηγία 2006/24/ΕΚ για την υποχρεωτική διατήρηση των δεδομένων τηλεπικοινωνιών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


http://home.eircom.net/content/irelandcom/topstories/8095654?view=Eircomnet


Η Ιρλανδία μαζί με τη Σλοβενία ήταν τα μόνα από τα δύο κράτη μέλη που καταψήφισαν την Πρόταση Οδηγίας στο Συμβούλιο ΕΕ, όχι όμως επειδή διαφωνούσαν με το μέτρο αυτό καθαυτό, αλλά επειδή επιθυμούσαν μεγαλύτερες περιόδους διατήρησης των δεδομένων και πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
Η νομική βάση με την οποία η Ιρλανδία στρέφεται κατά της Οδηγίας είναι ότι το νομοθέτημα δεν θα έπρεπε να αποτελεί κοινοτικό δίκαιο, αλλά Απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ. Η διαφορά ειναι προφανής: κοινοτικό δίκαιο σημαίνει εναρμόνιση της εσωτερικής αγοράς των τηλέπικοινωνιών, δηλαδή ένα καθαρά εμπορικό θέμα. Απόφαση Συμβουλίου της ΕΕ σημαίνει μέτρο για την εναρμόνιση των νομοθεσιών στον τρίτο πυλώνα της ΕΕ, δηλαδή πολιτική για την αστυνομική και δικαστι…

Παρακολούθηση και διαφάνεια

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της παράτασης που έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λειτουργία των καμερών παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Αττικής. Τυπικά, λοιπόν, σήμερα λήγει και το τελευταίο –γνωστό- μέτρο ασφάλειας που κληρονομήσαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Υπουργείo Δημοσίας Τάξεως έχει προσβάλλει βέβαια αυτή την απόφαση της Αρχής και η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ (η συζήτηση θα γίνει το Δεκέμβριο). Λόγω όμως του χαρακτήρα της ημέρας ως εκπνοή προθεσμίας που συνδέεται με το συνταγματικό δικαίωμα του άρθρου 9Α, θα παρουσιάσω το ζήτημα της βιντεοεπιτήρησης όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα.

Το κατά πόσον επιτρέπεται να λειτουργεί ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) δεν αναγράφεται ρητά στο νόμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι η γενικότητα των διατάξεων του τελευταίου καταλαμβάνει κάθε περίπτωση επεξεργασίας πληροφοριών που αποδίδονται σε πρόσωπα η ταυτότητα των οποίων μπορεί να εξατομικευτεί. Την ερμηνεία του κατά…

Λήγει την τετάρτη η προθεσμία για τις Κάμερες

Μέχρι τις 24.5.2006 είχε δώσει η Αρχή παράταση για τη λειτουργία του συστήματος καμερών στο οδικό δίκτυο Αττικής.
Η απόφαση 58/2005 ΑΠΔΠΧ εδώ.

Τι θα γίνει λοιπον, την Τετάρτη;

Αναδημοσίευση άρθρων από έντυπο σε site

Μου τέθηκε το ακόλουθο ερώτημα : επιτρέπεται η αναδημοσίευση σε ιστοσελίδα, με θεματικό αντικείμενο την επικείμενη διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, σχετικών κειμένων συνταγματολόγων, επιστημόνων και λοιπών αρθρογράφων, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στον τύπο;
[Η ερώτηση δεν προέρχεται από το anatheorisi.org].


Ι. Εισαγωγή.

Το ερώτημα συνδέεται με τα δικαιώματα θεμιτής ελεύθερης χρήσης (fair use) έργων που καλύπτονται από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας (βλ. παρακάτω, υπό ΙΙ.) Για να απαντηθεί το ερώτημα που τίθεται, θα πρέπει προηγουμένως να εξεταστεί ο σκοπός της αναδημοσίευσης άρθρων στην εν λόγω σελίδα (IΙΙ) σε συνάρτηση με το κριτήριο της μη παρεμπόδισης της κανονικής εκμετάλλευσης των έργων (ΙV). Το δικαίωμα αναδημοσίευσης υφίσταται εφόσον συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, το βάρος της τήρησης των οποίων φέρει ο αναδημοσιεύων (V).

ΙΙ. Το πλαίσιο της θεμιτής ελεύθερης χρήσης (fair use) έργων που καλύπτονται από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Εφαρμοστέο δίκαι…

Πολιτική ευθύνη για περιφρόνηση νικητών της Eurovision

Αφού λοιπόν οι λαοί της Ευρώπης απέδειξαν ότι και χιούμορ διαθέτουν και το εναλλακτικό υποστηρίζουν και η ανατροπή τους αρέσει όταν τους προσφέρεται ως επιλογή, αφού αποδείξαμε ότι έχουμε ακόμη κάποια υγιή ανακλαστικά στις σούπες που προωθούνται αφειδώς εδώ και τόσα χρόνια (η αρχή είχε γίνει πέρσι με την τοποθέτηση της υπέρβαρης Κιάρα στη δεύτερη θέση) κι αφού η Κυβέρνηση θεωρεί μείζον πολιτικό ζήτημα την προώθηση της εικόνας της Χώρας, πανηγυρίζοντας a priori και μοιράζοντας αφειδώς χρήματα για τη διοργάνωση, γιατί ο Υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος, όταν ανακοινώθηκε από το Σάκη Ρουβά ότι θα ανέβει στη σκηνή για να κάνει μια έκπληξη στους νικητές, εξαφανίστηκε;Σύμφωνα με πληροφορίες που ακούστηκαν από ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του χώρου της διοργάνωσης (με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να το έχω διασταυρώσει ο ίδιος - πρόκειται για το word of mouth που κυκλοφόρησε άμεσα), ο Υπουργός ξεκίνησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ να οδεύει προς τη σκηνή για τη βράβευση , αλλά στο δρόμο άλλαξε πορε…

Ψυχρή νομική

"Επίσκεψη θεού η ασθένεια"

«Επίσκεψη Θεού καλούμε οι πνευματικοί άνθρωποι την ασθένεια. Επίσκεψη Θεού γιατί φέρνει τα άνω – κάτω στη βολή μας, μας ξεσηκώνει από την ομορφοστρωμένη γωνιά μας, μας ανατρέπει το ήρεμο πρόγραμμα που καταρτίσαμε για τον εαυτούλη μας, ξεχνώντας Θεό και συνάνθρωπο και μας ανασκουμπώνει να παλέψουμε γι’ αυτό που αφήσαμε στο ντουλάπι των παιδικών μας χρόνων, την ελπίδα. Ελπίδα στη ζωή, ελπίδα για ένα κόσμο αγάπης, ελπίδα για μια εγκάρδια συνομιλία με το Δημιουργό. Απόψε συνομιλούμε με Εκείνον που μας ξεσήκωσε από την ανάπαυσή μας, ακούμε την πνοή Του να πάλλεται στους πνεύμονες των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις και τη φωνή Του να βγαίνει ψιθυριστή από αθώα παιδικά χείλη. Απόψε δεχθήκαμε όλοι μια θεία επίσκεψη. Ας φανούμε φιλόξενοι γιοι και κόρες στον Πατέρα και Αδελφό».΄http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp?id=598Aν είχα την επιμέλεια ενός από τα παραπάνω παιδιά θα είχα κάνει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας σε αυτόν τον τράγο.

Ανώνυμες απειλές κατά blogger και νομική προστασία

Σε ένα διαδραστικό περιβάλλον προστασίας της ανωνυμίας είναι αναμενόμενο η χρήση της να γίνεται ασπίδα για παράνομες πράξεις, όπως οι απειλές. Η απειλή, όπως είναι γνωστο αποτελεί ποινικό αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο, ανεξάρτητα από το μέσο με το οποίο τελείται (προφορικά, γραπτά, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά).
Άρθρο 333. Απειλή
1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή με άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.2. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

Επίσης η απειλή συνιστά προσβολή της προσωπικότητας, για την οποία ο θιγόμενος δικαιούται να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από τα δικαστήρια.
Η βία εννοείται ότι μπορεί να είναι λεκτική-ψυχολογική και να περιορίζεται στο να προαναγγέλλει το κακό το οποίο θα συμβεί στον απειλούμενο.Ακόμη κι όταν όμως δεν υπάρχει απειλή με την νομοτυπική έννοια που της προσδίδεται από τον ποινικό κώδικα (εξαγγελία κακού κλπ), η απόπειρα πρόδηλου εκφοβισμού…

Αερολογίες για την ΕΡΤ

Παρακολούθησα κάποια τεχνάσματα για την έκφραση αντίρρησης για το τέλος πληρωμής της ΕΡΤ που χαιρετίστηκαν από τον κ. Τσαγκαρουσιάνο της LiFO -λες και έχουμε λόγο να περιμένουμε να μας αναγνωρίσουν οι γουτεμβεργιανοί γραφιάδες για να είναι κάτι έγκυρο- χωρίς φυσικά καμία ευθύνη και παρ' όλο που όπως λέει και ο ίδιος, αν βλέπει τηλεόραση θα είναι μόνο ΕΡΤ.Οι δικές μου παρατηρήσεις συνολικά είναι οι εξής:
1. Η προτεινόμενη μεθοδολογία (παρακατάθεση στο ΤΠκΔ) είναι επικίνδυνη και ανούσια ακόμη κι αν ακολουθηθεί από όλους τους συνδρομητές της Δ.Ε.Η. Πολύ απλά, το Δημόσιο οφείλει για λόγους δημοσίου λογιστικού να στραφεί δικαστικά σε όσους δεν πληρώσουν το ανταποδοτικό τέλος και μάλιστα να ζητήσει εντόκως τα ποσά που δεν κατέβαλαν. Συνεπώς, η έκφραση διαμαρτυρίας θα κοστίσει μάλλον ακριβά σε όσους ακολουθήσουν αυτή την μέθοδο που μπορεί να ήταν trendy λόγω Μελίνας στα late 1970's, αλλά σήμερα είναι ανούσια και αναποτελεσματική, χωρίς καν συμβολικό φορτίο. Το μόνο που θα αποδείκνυε κ…

Γαλλία: εφαρμόζεται ο Νόμος Προστασίας Δεδομένων στα blogs

Η γαλλική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (CNIL) εξέδωσε στις 22.11.2005 δύο συστάσεις με τις οποίες καθορίζει τους τρόπους θεμιτής επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στα ιστολόγια.
"Για το λόγο αυτό, η CNIL αφού απαλλάσσει από την υποχρέωση γνωστοποίησης όσα weblogs προορίζονται αποκλειστικά για ιδιωτική χρήση, υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες τους να λαμβάνουν την προηγούμενη συναίνεση όσων προσώπων επιθυμούν να δημοσιεύσουν δεδομένα, αφού νωρίτερα τους έχουν ενημερώσει για τα δικαιώματα που διαθέτουν (αντίρρηση, διόρθωση, πρόσβαση κλπ.), το σκοπό της επεξεργασίας και τους πιθανούς αποδέκτες.Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τη χρήση δεδομένων ανηλίκων, καθώς στην περίπτωση αυτή κρίνεται επιπλέον απαραίτητη η χρήση τεχνικών μεθόδων με τις οποίες θα περιορίζεται η πρόσβαση τρίτων στις σελίδες αυτές."(πηγή: Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, 1/2006, σελ.8)Όπως βλέπετε, η CNIL είχε ήδη ασχοληθεί με 2 εγκυκλίους της με θέματα που τέθηκαν και για την ελληνική blogosphere από το…