Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2005

Πληρώστε για την ιδιοκτησία σας.

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ο πολίτης θα πληρώσει τελικά το έργο της σύνταξης Κτηματολογίου με πληρωμή συγκεκριμένων χρηματικών ποσών ανά ιδιοκτησιακό δικαίωμα που θα αναγράφεται. Κι αυτό γιατί η ΕΕ ειναι επιφυλακτική να χρηματοδοτήσει το έργο, λόγω του "αμαρτωλού" παρελθόντος του. Έτσι, το κτηματολόγιο χαρακτηρίστηκε ως ένα "αυτοχρηματοδοτούμενο" έργο.

(πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=654931&lngDtrID=244 )

Βεβαίως και δεν αποτελεί μέθοδο "αυτοχρηματοδότησης" αυτό που εξήγγειλε ο Υπουργός, αλλά άλλη μια μορφή βάναυσης επίθεσης του κράτους στο συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Το κράτος αντί να προστατεύσει την ιδιοκτησία έχοντας προ δεκαετιών συντάξει το κτηματολόγιο, επιβαρύνει τον πολίτη, χωρίς να του δίνει καν ένα χρονικό ορίζοντα ή κάποιο άλλο εχέγγυο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κάποτε.
Αυτοχρηματοδοτούμενο είναι το έργο το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί (Μετρό, Αττική οδός, Αεροδρόμιο Σπάτων) και στη συνέχεια οι κατασκευαστές πληρώνονται εισπράττοντας τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

To νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

 Το νομοσχέδιο προβλέποντας στο άρθρο 3 ότι ο γάμος επιτρέπεται για άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου, αυτοδικαίως επεκτείνει στα ζευγάρια το...